Informatii utile
Od. Secuiesc - Capela Jezus Szive Od. Secuiesc - Baile Homorod 18 km Od. Secuiesc - Baile Seiche - Corund 25 km Od. Secuiesc - Izvoarele 26 km Od. Secuiesc - Criseni, Muzeul de palarii din pai 41 km Od. Secuiesc - Praid salina 40 km Od. Secuiesc - Sovata, Lacul Ursu 45 km Od. Secuiesc - Statiunea Harghita Madaras 47 km Od. Secuiesc - Sighisoara 47 km Od. Secuiesc - Miercurea Ciuc 52 km Od. Secuiesc - Harghita Bai 53 km Od. Secuiesc - Sumuleu Ciuc 55 km Od. Secuiesc - Danes 57 km Od. Secuiesc - Lazarea Castelul Lazar 63 km Od. Secuiesc - Baile Tusnad 75 km Od. Secuiesc - Ghimes 90 km Od. Secuiesc - Lacul Rosu - Cheile Bicazului 97 km Od. Secuiesc - Targu Mures 100 km Od Secuiesc - Brasov, Biserica Neagra 100 km Od. Secuiesc - Lacul Sfanta Ana 100 km
Lacul Ursu (46000 mc), prezinta fenomenul de heliotermie, care consta in stratificarea termica a apei si cresterea concentratiei sarurilor spre adancime
Lacul Ursu, din statiunea Sovata, este cel mai mare lac heliotermic din lume, unic in Europa.
Cheile Bicazului fac parte din Parcul Naţional Cheile Bicazului - HăşmaşTot drumul din Cheile Bicazului este format de serpentine de o frumuseţe deosebită. Pereţii de calcar ai stâncilor ascund peşteri de o deosebită frumuseţe
Staţiunea balneară, Băile Tuşnad ,în cheile Oltului, la o altitudine de 650m, la poalele munţilor acoperiţi cu brazi se află Oraşul Băile Tuşnad. Localitatea situată în partea sudică a Depresiunii Ciucului, între munţii Harghita şi Bodoc, este cea mai mică staţiune balneară din ţară, fiind cunoscută până astăzi ca "Mica Elveţie" Şumuleu Ciuc este un loc de pelerinaj al secuilor, şi al romano-catolicilor în general. Până 1876 a fost reşedinţa executivă a scaunelor Ciuc, Gheorgheni şi Caşin. Comuna s-a format ca urmare a unirii cu satele Şumuleu în 1850, şi Cioboteni în 1941
Corund
Strada principală a Corundului este permanent loc de târg, unde nunumai produsele localnicilor ci şi a meşteşugarilor din împrejurime sunt expuse şi aşteaptă cumpărătorii. Prima dată au făcut vase roşii din lut, fără smalţ, care au fost vase excelente pentru gătit. Olăritul din Corund de mai multe ori a fost în pericol. De exemplu când au venit în modă vasele smălţuite din lut, au trimis tinerii din Corund, la Odorheiu Secuiesc, să înveţe noul meşteşug. Olăritul asigură excepţional existenţa localnicilor, de aici nu migrează oamenii.
Baile Homorod Mica localitate balneară se află în valea Homorodului Mare şi a pârâului Băilor, la o altitudine de 760 m, la 18 km de Odorheiu Secuiesc, 34 km de Miercurea-Ciuc. Localitate subalpină veche, cu băi de interes local de apă minerală, cu mai multe izvoare de apă minerală vestite Izvorul "Maria" Izvoarele de la Baia Rece Izvorul "Klotild" Izvorul "Ilona" Izvorul "Kálmán" Izvorul "Tódor" Caracteristica comună a apelor izvoarelor de mai sus este conţinutul bogat în minerale (Li, Mn, Br. J). Sunt utilizate atât în scopuri curative, cât şi ca apă de băut.
Agrement: calorie, plimbare cu trasura, partie de schi, plimbare cu sania.
Salina Praid Prin exploatari masive de sare au ramas goluri subterane de mari dimensiuni, unde s-a individualizat un microclimat de salina, cu temperaturi relativ constante, intre 14-16 C, umiditate scazuta 66-70%. Aerul este puternic ionizat, deosebit de eficient in tratarea afectiunilor respiratorii. Aici s-au amenajat sanatorii subterane, tratamentul subteran. Pe o distanta de 1250m de la intrare pana la baza de tratament, transportul persoanelor se face cu autobuzele salinei. Salile din subteran sunt dotate cu un sistem de iluminat, terenuri de joaca pentru copii, o capela ecumenica, bufet, biblioteca, mese de biliard, toate acestea avand menirea de a oferi o recreere pentru bolnavii, care in mod obligatoriu trebuie sa petreaca aici zilnic 4 ore.
Sovata Documente istorice atesta faptul ca, inca de pe vremea romanilor se exploata sarea si cunosteau efectele benefice a lacurilor sarate. La Sovata, in locul vechilor saline, sau dupa dizolvarea sarii de catre apele curgatoare, pesterile s-au surpat, transformandu-se in lacuri sarate. Ochiurile de apa sclipitoare dau zonei o imagine specifica. Cel mai cunoscut lac al statiunii este Lacul Ursu, care si-a primit numele acesta fiindca suprafata apei seamana cu pielea intinsa a unui urs. Lacul helioterm, cu o concentratie de sare foarte ridicata, ajuta la vindecarea bolilor ginecologice si reumatice.
Harghita Mădăraş Este una dintre cea mai populara pârtie de schi din Transilvania. Muntele Harghita este cea mai lungă şi cea mai tânără parte a lanţului neoeruptiv din Carpaţii Orientali, vârful cel mai înalt fiind Vârful Mădăraş (1801 m). De pe vârf avem a privelişte extraordinară asupra lanţului: în vreme frumoasă putem vedea aproape toată depresiunea transilvanică, Munţii Făgăraş, Piatra Craiului.
Agrement: partii de schi, snowmobile, paintball
Sighisoara Una din bogatiile Ardealului, Perla Transivaniei de odinioara, considerata si astazi a fi cea mai frumoasa cetate locuita din Europa, isi inalta falnicele turnuri spre cer de pe colina care domina cel mai important defileu de pe cursul Tarnavei Mari. Centrul istoric al Sighisoarei este foarte bine mentinut, iar cetatea medievala este una dintre singurele cetati locuite din sud estul Europei.
Turnurile breslelor de aparare, ca delatfel casele medievale vechi de citeva sute de ani reprezinta obiectivele turistice din Sighisoara care atrag anual un numar mare de vizitatori romani si straini dornici in gasirea atmosferei medievale.
Harghita Bai Situatã la o altitudine de aproximativ 1350 m, la 21 km Miercurea Ciuc si 45 km de Odorheiul Secuiesc,în Muntii Harghitei sub vârful Harghita Ciceu. Cu o medie anualã de 160 de zile cu zãpadã si temperaturi extrem de scãzute pe timpul iernii. Iarna gãsiti 4 pârtii de schi dotate cu schi-lifturi,noua pista de biathlon,2 centre de închirieri, concursuri de schi si câteva baruri unde te poti încãlzi.
Lacul Rosu Cu un istoric legendar, leganat de poalele Carpatilor Orientali, imaginile Lacului Rosu, a paraului Bicaz care strabate Hasmasul Mare si a stancilor abrupte, raman intiparite in memoria vizitatorilor pentru totdeauna. Posibilitate de inchiriere a barcilor pe lac si vizitarea Cheii Bicazului.
Lacul Sfanta Ana "Ca si apa intr-un lighean mare, se odihneste lacul Sfanta Ana, in craterul muntelui care tinde spre ceruri. Imprejurul muntilor incununati de brazi. Sa colindati tot pamantul si zona mai frumoasa nu gasiti." (Benedek Elek). Este singurul lac de origine vulcanica din sud-estul Europei care a ramas intact, fiind rezultatul activitatii vulcanice a Carpatilor. Lumea vietuitoarelor este saraca, care da dovada despre cantitatea scazuta de saruri minerale a apei. Se afla la o altitudine de 950 m. In craterul geaman, Mohosul, care pe vremuri era un lac de 4 ori mai mare decat Lacul Sfanta Ana, pe parcursul mileniilor a secat treptat, dupa care s-a transformat in mocirla, azi fiind cunoscut ca Turbaria Mohos. |